Projecte 1

Mapeig de la innovació dels hospitals del clúster

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

A Catalunya disposem d’un ecosistema d’innovació en tecnologies mèdiques molt potent, a nivell d’hospitals universitaris, centres de cerca i centres tecnològics de referència, així com empreses que inverteixen un 10% de la seva facturació en desenvolupar nous productes i serveis per se cada vegada més competitives. L’objectiu d’aquest projecte és fomentar que les empreses del clúster treballin conjuntament amb aquests agents d’innovació per desenvolupar noves solucions mèdiques per hospitals.

En aquest sentit, per tal estimular aquesta innovació amb hospitals, s’està realitzant un mapeig d’innovació per conèixer aquells projectes on podrien començar a col·laborar les empreses del clúster donat resposta a les demandes i necessitats dels hospitals que formen part del clúster.

Un cop finalitzat aquest mapeig s’establirà una dinàmica de seguiment tant de les necessitats, idees o projectes que vaguin sorgint de forma periòdica, així com crearà un mecanisme de col·laboració per desenvolupar nous productes o serveis per hospitals.

L’objectiu final és que cada vegada es vagin sumant més hospitals i empreses a la iniciativa per tal de crear una camp d’aprenentatge que millori la competitivitat del clúster.