Projecte 1

El Projecte Tractor comença a rodar

Publicat el 5 de February del 2016

Avui s’ha celebrat la primera de les sessions del Projecte Tractor, una iniciativa interclúster organitzada pel Clúster Salut Mental Catalunya i el HealthTech Cluster. En aquesta primera trobada, que ha comptat amb més de 30 empreses i institucions del sector de les tecnologies aplicades a la salut mental i l’anàlisi de dades, s’ha introduït un estudi d’ampliació de coneixement tècnic.

Els actors de la sessió han manifestat la rellevància de les malalties mentals en les societats avançades i la manca d’eines que permetin analitzar grans conjunts de dades per entendre millor el comportament del cervell humà. Aquests fets evidencien que hi ha un entorn amb oportunitats per a la investigació, el desenvolupament i l’aplicació de noves tecnologies lligades a les tècniques amb més ús dins el sector.

La Doctora Susanna Ochoa, de la Unitat de Recerca del Parc Sanitari Sant Joan De Déu, ha donat el tret de sortida a la jornada parlant dels procediments i els reptes en salut mental. Aquesta trobada interclúster ha donat a conèixer diferents projectes de l’àmbit de les tecnologies de la salut i ha comptat amb la participació d’Ulises Cortés, coordinador de salut mental de la UPC; Dani Tost, directora del CREB-UPC i cap de la divisió d’informàtica gràfica del CREB-UPC; Joan Ramos, de la divisió d’instrumentació i bioenginyeria del CREB-UPC; Anna Puig-Centelles, membre de la start-up Starlab; Guillem Mitjà, membre de Neuroelectrics; Pedro Alvarez, CEO d’OSM, i Adrià García-Font, membre de TIC Salut. Tots ells han exposat els seus projectes i han generat una sèrie de debats entorn dels reptes clínics i tecnològics del sector de la salut mental. Precisament, el propòsit de les diferents sessions programades del Projecte Tractor és la participació dels assistents i l’aportació de reflexions per tal de crear un estudi de coneixement tècnic.